Utvecklingskonferens med Riksskådebanan.

Den 28 och 29 september hade Riksskådebanan en utvecklingskonferens i Stockholm. Skådebanan Syd var där bestående av Alf i ledningen, Lone våran representant i styrelsen, och jag Buster. Vi möttes upp inför uppresan en kylig senseptember morgon på Kastrups flygplats. Jag hade passet med (man vet aldrig)

Dag1.
Väl i Stockholm efter en klanderfri flygning till Stockholm möttes vi upp på Birka Cruises terminal av de andra delegaterna som kom ifrån olika delar av landet.
Vi åt en god lunchbuffé, intressanta diskussioner, och nya bekantskaper.
Då jag är relativt nyanställd på min post som projekt/processledare på Skådebanan var det trevligt och intressant att få träffa kaptenerna på Riksskådebaneskutan.
Jag kände mig välkommen direkt, och förärades en bok om Riksskådebanans historia som välkomst gåva, en bok om Skådebanans rötter och historia.
Den ser jag fram emot att läsa i höstmörkret.Riksskådeb_konf_201809_1
Utvecklingskonferensen öppnades av Riksskådebanans ordförande Ann Marie EngelRiksskådeb_konf_201809_8 Efter inledande tal och deltagarpresentation var det dags för den första gästenRiksskådeb_konf_201809_2 som var Mattias Desac från Folk och Kultur. Föreläsningen och diskussionen handlade om analyser kring det kulturpolitiska läget i landet. Mycket intressant och många kloka inlägg i debatten.
Efter första föreläsningen blev det en bensträckare och en go baguette. Man ska inte ut på sjön med tom mage. Det har min mamma sagt!Riksskådeb_konf_201809_11
Vi fortsatte eftermiddagen med ännu en föreläsning av Fredrik Thunberg, anstaltschef vid Österåkeranstalten. En föreläsning kring ”Att arbeta med kreativa processer i kriminalvården i Sverige. Många kloka och inspirationsgivande sanningar hur man arbetar mot den målgruppen.birkaskepp
Klockan hade hunnit bli 17:00 och det var dags att gå ombord på skeppet Birka med destination Mariehamn. Skepp ohoj! Vi blev tilldelade våra hytter. En halvtimme till puder på näsan och tillrättning av slipsen för de som hade en sådan.IMG_20180928_180134-01 Gänget samlades sedan åter för en sista föreläsning för dagen.
Den leddes av Johan Lundbladh TILLT/Skådebanan Västra Götaland. Vi fick följa en framgångssaga kring ett utav deras TILLT-projekt, samt få en inblick i deras sätt att arbeta med kreativa processer. Många insperationsgivande berättelser som ledde till skratt och om jag inte såg fel även en del tårar här och där.

pile of shrimps on plates
Photo by Oleksandr Pidvalnyi on Pexels.com

Sen var det skaldjurs buffé….Smaskens! Jag får nog ta ett extra gympapass när jag kommer hem.

Dag 2.
Helt vindstilla i sakta gemak gled vi förbi skärgården intagandes en go sjömansfrukost med bl.a. bacon stekt av riktiga sjömanskockar …vilken smak! De kan det där med bacon.Riksskådeb_konf_201809_27
Riksskådebanans utvecklingskonferens fortsatte sedan ute på sjön med temat: Vilka är våra mål? Vilka är våra resultat? Vilken roll spelar vår skådebana i vår region? Det var spännande att få höra alla 8 regioners verksamhet runtom i landet, och hur viktiga Skådebanorna är för kulturlivet, men också hur mycket mer det finns kvar att göra.
– Alla åtta regionerna arbetar var och på sitt sätt. Spretigheten är värdefull. Samtidigt finns det ett behov av att rörelsen “talar med en röst” i viktiga frågor, kommenterade Göran Sarring, en utav Riksskådebanans styrelse.
Alla i regionerna var öppna för ett tätare samarbete. Samverkan är en framgångsnyckel. Helt klart!
Utanför gled landskapet förbi och skvallrade om att vi närmade oss Stockholm i form av att husen blev mer och mer påkostade och lyxiga.IMG_20180929_134803-01
Stockholm i sikte! Det var dags att ta farväl för att sedan sprida ut sig igen i vårat avlånga land. Alf, Lone och jag satte oss på snälltåget ner till södern. Kan ni tänka er, vi blev hungriga igen
Vilken mysig restaurang de har på det tåget och god pannbiff.
Jag glömde att berätta om den goda lunchbuffén på båten. Nä nu får jag sluta tänka på mat!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: