OM OSS

Skådebanan Södra regionen är en viktig aktör i Skåne för att tillgängliggöra kultur. Arbetet sker oftast i projektform tillsammans med andra aktörer.

Skådebanan kan, genom nära och gott samarbete med kultur scener runt om i Skåne, erbjuda medlemsorganisationer och dess medlemmar ett brett utbud av kultur. Vi skapar möten mellan kulturen och människorna på ett sätt som möjliggör båda parter att växa och skapa ökad förståelse för varandra. Ytterst handlar detta om att vi arbetar med förtroende som vårt viktigaste kapital och drivs av ett engagemang för att alla människor, oavsett plånbok eller bakgrund, har rätt att höras, synas och vara en del av något större än sig själva.

Det unika nätverk av kulturarrangörer och kulturarbetare som Skådebanan arbetat upp genom flera decenniers engagemang ger oss en bred plattform av kultur inom teater, opera, dans, musik och konst. Vi arbetar i projektform och långåriga samarbets förhållanden och har möjlighet att skräddarsy ”tillgänglig kultur” anpassat efter de människor vi arbetar med.

Det innebär att vi erbjuder kultur på klassiska scener men också har möjlighet att skapa kulturmöten i mer intima miljöer med interaktiva inslag. Det är en av framgångsfaktorerna i vårt arbete, vi är länken som möjliggör att kulturen i Skåne fördelas solidariskt genom att vi arbetar utifrån devisen att olikheter är möjligheter. En av Skådebanans ambition är att vara en del av den skapande processen då vi genom våra nätverk kan erbjuda människor med olika erfarenheter och olika bakgrunder att möta arrangörer och projektformer för ett lärande samarbete som på sikt kan vara utvecklande för hela sektorn.

 

%d bloggare gillar detta: